Area now on site to deliver 44,000 sq ft UK headquarters for Becton Dickinson (BD)

News

Building 1030, Winnersh Triangle will be the new UK and Ireland Headquarters for global technology company, BD and will integrate two existing offices currently located in Basingstoke and Oxford.

Responsible for the design and fit-out of BD’s new workplace within a 16-week project programme, we are on track to deliver an effective working environment which will enable the individual departments to collaborate better together, enhance productivity and increase customer satisfaction.

The three-floor working environment will include an executive meeting suite, boardroom and training area on the second floor. Designed to reflect BD’s brand and personality, a palette of orange, blue, black and grey has been combined with cellular-like organic flooring inlays and on-brand graphical imagery including a beating heart recess in the boardroom!

Wanting to encourage a more agile way of working, the first floor includes a variety of working platforms, with offices and closed meeting rooms positioned round the core to provide maximum access. Individual workstations are located round the perimeter of the floorplate, in turn capitalising on natural daylight and views for focussed, heads-down working. To enhance connectivity and support collaboration, a number of vibrant open-meet breakout opportunities are also included within the space. These flexible meeting spaces allow for brainstorming amongst teams without the need to book a meeting room. 

Supporting BD’s vision to improve the outcomes for patients, the ground floor includes a dedicated Microbiological Containment Level 2 (CL2) Laboratory suite. BD’s CL2 compliant laboratory suite has been designed with a dedicated ventilation system for the laboratory without re-circulation to non-lab areas, biological safety cabinets and CL2-approved flooring. In addition, the security-locked laboratory will also provide health and safety facilities including sinks for hand washing, bespoke laboratory furniture and task specific illumination.

The project is set to complete in April 2017.

You may also be interested in: