Area Sq helps rejuvenate reception of children’s hospice

News

Leading office design and fit-out specialist, Area Sq, has welcomed the opportunity to help Shooting Star Chase Children’s Hospice, a charity caring for children with life-limiting conditions and their families. Area Sq is part of Fourfront Group, a long-time supporter of Shooting Star Chase, with employees raising over £245,000 through events and sponsorship.

Upon visiting the charity’s Guildford hospice, Christopher’s, for a meeting, Head of Client Support at Area Sq, Justin Lewis, noticed a tired reception area that understandably didn’t provide the most welcoming environment for guests. Recognising the opportunity to support the charity in a new way, Area Sq, along with a host of sub-contractors, provided their services and materials free of charge to refurbish the reception space.

Area Sq designers devised a refreshing concept which is open and colourful, making Shooting Star Chase’s 'The Friendlies’ characters a key feature of the space. To create a welcoming environment and help make children and visitors as comfortable as possible, the reception has been moved from behind a walled area to allow staff to easily interact with both patients and carers.

Justin Lewis, Head of Client Support at Area Sq, comments:

“It’s been a real privilege to have been able to deliver this project for Shooting Star Chase. To minimise disruption, we managed to condense the schedule of works, which would usually take three weeks to complete, into a one-week project programme. This wouldn’t have been possible without the fantastic help and support from the rest of the project team. On behalf of the entire Area Sq team, we are always happy to donate our time and services to organisations that dedicate themselves to people in need of a helping hand.”

David Burland Chief Executive Officer of Shooting Star Chase, comments:

“We can’t thank our fantastic supporters, Area Sq, enough for their generosity, hard work and expertise throughout the refurbishment of Christopher’s reception area. After 15 years of use, the space was certainly in need of a facelift and it now looks incredible - providing a brighter and more welcoming entrance to the building for families and visitors.”