Time Inc. UK Ltd

The objectives

Time Inc. UK, one of the largest media companies in the world, required a dynamic and quirky workplace for 600 staff, to include a multitude of work-settings that accurately reflected their well-known brand. The whole project needed to be completed within three months to meet client deadlines and the strategy behind Time’s move was to consolidate several businesses into one space to increase office efficiencies. The first floor was to incorporate access to a 100 sq metre atrium used to feature everything from town hall meetings to morning yoga classes. 


The solution

The client’s architect was closely supported by Area’s in-house design team to ensure the concept design was met. Weekly workshops were held together to ensure the team and client worked together throughout. We carefully monitored key drivers – elements such as finalising the design, the comms room install and furniture installation. Each activity was closely tracked, and tightly coordinated on site until closed out. To achieve cost certainty throughout the project, we provided regular cost updates, and cost options for changes generally within 48 hours. This ensured the completion date was never at risk

Location

Canary Wharf, London

Value

Undisclosed

Professional teams

Architect: TP Bennett
Design: BJD

If you get a chance to work with Area, snap them up. They are conscientious, ‘can do’ and have a flair for problem solving.”
Jenny Noon
Facilities and Real Estate Director

 

 

Key Challenges

Some challenges of this project included managing the full team, including client, architect and sub-contractors, to ensure the ultimate completion date was achieved, which the team successfully managed. Another aspect was maintaining a flexible approach to finalise the design which inevitably changed several times as the project progressed.


Technical Aspects

Tiles were removed from the ceiling grid in the open-plan areas to enable the high level services to be seen, which was part of the unique design. Due to this feature we had to re-support services within the ceiling grid with a cable tray design for the PIRs and emergency lighting. Pressed tin ceiling tiles of various styles were installed in the coffee bars and the raised access floor was exposed over much of the floor plate, with Bolon used to create a 1950s diner styled floor pattern. Black fittings, ironmongery and trim were used throughout.

Share:

Talk to a member of our team