Fuze - Reading

The brief

Fuze, a provider of cloud-based business communications,relocated to new UK headquarters to help support their rapidly expanding UK and European operation. Being a blueprint for all future Fuze workspaces, including its five offices across Europe and US operation in Boston, the UK office needed to reflect the company ethos of supporting new, innovative ways of working. In addition, the young and forward-thinking business required a space that aligns closely with the Fuze technology offering – a workspace that enables smarter, better, more simple ways of communicating and collaborating, and caters to all the needs of Fuze’s eclectic mix of employees.


Our solution

The collaborative workspace features an array of areas, carefully designed to assist the diverse spectrum of workbased activities. Divided into desk-based, desk-sharing, and collaborative non-desk working environments, the agile workspace offers a creative and productive environment, which includes a designated huddle zone, a think tank – with write-on walls, and an open breakout area; giving teams a variety of spaces to unite, converse and share ideas. Catering for the wide range of users and work styles, the workspace also supports more traditional ways of working by offering an impressive boardroom and sit-stand desks for desk-based working.

Location

Fuze

Size

7,500 sq ft

Value

280,000 + furniture

Duration

7 weeks

Our business is about transforming communications to keep pace with the demands of today’s modern workforce, but it’s about more than having the right technology. Creating an environment that allows collaboration to flourish and accommodates new working practices is absolutely critical for any business that wants to set itself up for success. Area has truly brought that vision to life for Fuze.”
Head of office experience, Fuze

Project insight

The bright and vibrant workspace strikingly reflects the brand’s identity and culture. Colours from the company logo are carefully integrated into the design, which includes wall panels, soft seating and ceiling treatments in order to mirror the brand image. The fresh open space resembles a New York loft-style premises; therefore the materials chosen complement the building’s exposed surfaces, as well as visually communicate the ‘look’ and ‘feel’ of the brand.” Samantha House, Project Designer, Area

Share:

Talk to a member of our team